Blog Images

Praten met Herman

In deze aflevering ga ik in gesprek met Herman uit Ambt-Delden in het mooie oosten. Mijn naam is Tim-Thijs Ketting. ThermoSolutions heeft mij gevraagd om een paar van hun klanten te bezoeken. Hij heeft drie jaar gelden een mooi huis gekocht, maar kwam er al snel achter dat het niet goed geïsoleerd was. Ik ga hem vragen hoe ThermoSolutions hem heeft geholpen.

Jullie hebben jullie woning geïsoleerd. Waarom eigenlijk?

Alles aan dit huis was bijna perfect behalve de isolatie. Dat ontbrak. Het is ergens in de jaren ‘70 gebouwd. En toen kostte gas nog helemaal niets. Dus werden huizen niet geïsoleerd. Dat is in de jaren ‘80 en ‘90 gekomen. Dus toen we hier kwamen wonen kwamen we er al snel achter het niet geheel onverstandig zou zijn om daar iets aan te doen. 

Waarom heeft u voor ThermoSolutions gekozen?

Dat was zo mooi. Ik had nog een tweede bedrijf achter de hand voor een second opinion. De vertegenwoordiger van ThermoSolutions zat hier. Ik zeg: “Als jij het daar op af kan ronden geef ik je de opdracht gelijk mee, want dan hoef ik helemaal geen second opinion”. Ik was daar zeer tevreden over. Nogmaals, ik word niet gesponsord door ThermoSolutions ofzo hoor.

Hier zit gewoon een tevreden klant?

Absoluut!

Hoe bent u bij ThermoSolutions terechtgekomen?

Ik ben via een kennis bij ThermoSolutions terecht gekomen. Daar kwam een hele aantrekkelijke offerte uit.

Goedkoper dan je had verwacht?

Veel goedkoper dan ik had verwacht.

Dit was dus helemaal niet geïsoleerd? 

Nee, helemaal niet. Helemaal niks. Geen gevel-, vloer- of dakisolatie. Helemaal niets

Dus kreeg jij een rekening die een stuk hoger was dan je gewend was?

Dat kun je wel zeggen ja

Hoeveel hoger was dat?

Dat zat richting het dubbele.

Kunt u een voorbeeld geven?

Van de energieleverancier krijg je altijd mooie overzichtjes. Dan kijk ik even naar het gasverbruik. In januari 2019, 512 m3 aan gas. Na het isoleren was het 297 m3 gas in januari 2020. Dat is een daling van 42%. 

Waarom heeft u ook de vloer laten isoleren? 

Er ligt hier een plavuizen vloer, helaas zonder vloerverwarming. En dat was echt ijs- en ijskoud. Zelfs in het voorjaar kreeg je echt koude voeten Heb wat geïnformeerd en gehoord dat isolatie daar een hele positieve bijdrage aan kan leveren.

Waar merkte je het aan, dat het niet goed was geïsoleerd?

Nou, we kochten het huis in april. Toen was het vrij koud. Toen kregen we de eerste maandafrekening en schrok me helemaal van de sokkel. Toen was wel duidelijk: Daar moeten we iets aan doen.

Heeft ThermoSolutions nog meer voor jou gedaan? 

Op advies van ThermoSolutions hebben we ook het glas laten vervangen. Overal zit Triple Glas in. De hele subsidieaanvraag die daarop zat heeft ThermoSolutions keurig afgehandeld. Ik heb daar helemaal geen omkijken naar gehad. Alleen dat ik de factuur van het glas. Waar ze niets mee te maken hadden. Dat glas is door een glaszetter gezet. Ik heb de factuur naar ze doorgezet en ze hebben de hele aanvraag uit handen genomen.

Als we ons beperken tot het daadwerkelijke isoleren. Hoelang zijn ze daarmee bezig geweest?

Nou, dat weet ik eigenlijk niet. Ze zouden ‘s morgens komen. En toen ik ‘s middags thuis kwam waren ze alweer weg. Dus toen vroeg ik aan mijn vrouw: “Zijn ze wel geweest?” Ja, ze zijn wel geweest. Dat is een paar uurtjes.

Het huis is nu netjes geïsoleerd. Wat merk je daaraan? 

De stookkosten zijn wel 35% minder. Dat is echt aanzienlijk.

Het voelt ook lekker hier nu.

In januari of februari zaten mensen hier. Je had echt het idee dat je een matje moest neerleggen. Zelfs met sneakers dacht je: “Goh, het trekt echt koud op. Dat is enorm verbeterd, dus volledig tevreden.

Is ThermoFoam ook de oplossing voor uw woning?

Wilt u ook dat een ThermoFoam-expert komt kijken of ze uw probleem kunnen oplossen? Check dan met uw postcode en huisnummer of ThermoFoam ook voor uw woning geschikt is.

Druk op de knop “CHECK WONING”

Ik heb ook een fijn gesprek gehad met Jaap uit Leusden en Cor uit Amersfoort

Deel dit bericht :